Kicsoda dr. Magyar Lóránt?

Sokáig bajban voltam, amikor feltették azt a nehéz kérdést, hogy: "és te mivel foglalkozol?". Orvosi, papi, üzletemberi, mentálhigiénés segítői, előadói, tréneri, tanári, rádiós szerepeimet együtt megélni, meglehetősen színes paletta és ez mind én vagyok, ill. voltam.

Nos, alapvetően orvosi, mentálhigiénés, nemzetközi NLP tréneri (IANLP) és teológiai diplomával rendelkezem és integratív szemléletű szakembernek tartom magam, aki az összhangot képviseli az emberi, tudományos, üzleti és spirituális értékek között.

Tanulmányaimat Budapesten, Szegeden, Újvidéken, Zágrábban és Belgrádban végeztem.

Dolgoztam:

- orvosként pszichiátriai szakkórházban

- középiskolai tanárként, egészségügyi szakközépiskolában

- egyetemi előadóként (SZTE Pszichológiai Intézet)

- országos szakmai igazgatóként egy orvosi műszerforgalmazó cégnél

- üzletkötőként több nagyvállalatnál (az egyiknél bejutottam Európa TOP 5 és a világ TOP 50 legeredményesebb üzletkötői közé)

- rádiós műsorvezetőként (Lélekkalauz és Élj vidáman! c rádióműsorok a Szabadkai és Pannon Rádióban)

- és még katolikus segédlelkészként is


A sokirányú tapasztalat begyűjtése után azonban - mindezt integrálva - teljesen annak szentelem munkásságomat, amit a legjobban szeretek:

Pszichológiai - életvezetési előadóként és trénerként segíteni az embereknek és szervezeteknek a fejlődés, érzelmi stabilitás, mentálhigiénés szemlélet, az útkeresés és pálya-újratervezés útján.

Szülőföldemen, a Vajdaságban, közel 20 év intenzív munkájával - előadások, tréningek, önálló rádióműsorok és egyéb médiaszereplések, CD-k és népszerűsítő írások révén széleskörűen népszerűesítettem a mentálhigiénés kultúrát. Ehhez kapcsolódóan több szervezetet és közösséget alapítottam.

Szerzője vagyok, a MÉGIS legyél Győztes! c. életvezetési és motivációs könyvnek.

Szenvedélyes, kreatív előadó- és trénerként, Magyarországon kívül szerepeltem még Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Vietnámban és Thaiföldön is.

Nagy megtiszteltetésként a Next Stage üzleti konferenciák pszichológiai szekciójának vezetőjévé választottak, amelyben üzletemberek és vállalkozók pszichológiai képzését és személyes támogatását végzem.

Összességében elhivatottságom és szenvedélyem, hogy előadásokat és képzéseket tartsak a lelki egészség, az életvezetés és szemléletformálás témáiban és tegyem ezt kreatív, szemléletes és fejlődést ösztönző módon, segítve ezzel rendeltetésünk és életcélunk beteljesülését.

   


Kiemelt munka - kapcsolódásaim

Nagy kiváltságnak tartom, hogy együttműködésben lehetek Prof. Dr. Bagdy Emőkével, akinek ajánlása a legmegtisztelőbb elismerés a számomra.

A Next Stage üzleti konferenciák kapcsán együtt dolgozunk Avidor Andrással, a BNI® nemzetközi üzlethálózat magyarországi elnökével és az üzleti világ elismert tanácsadójával.

Számomra sokat jelentő értékhozadék az is, hogy tanítványa és munkatársa lehettem az egészség és vitalitás világhírű, magyar nagyasszonyának - Etka anyónak.

Ezen kívül volt alkalmam egy színpadon szerepelni Tonk Emillel, Szabó Péterrel, Kürti Sándorral, Wolf Gáborral és másokkal.

Családi állapotom

Feleségemmel, Dr. Magyar Évával (orvos - művészetterapeuta) idén ünnepeltük a 14. házassági évfordulónkat és a legnagyszerűbb vállalkozásunk a 4 "életművész" gyermekük nevelése, akik a legnagyszerűbb tanítványaim az életvezetés "tudományában".

Hobbijaim

Szeretek a természetben futni, barangolni, a szépségeket megcsodálni.

Kedves időtöltésem, ha kiülhetek egy szép és nyugalmas helyre és a pipázás finom illatfelhői között elmélkedhetek az élet kérdéseiről.

A kellemes és igényes baráti társalgás és borozgatás önfeledt örömét is megengedem magamnak (amit az Életrevaló Férfiak Klubjában rendszeresen van alkalmunk megélni).

Szeretem magam körbevenni a könyveimmel, játszani a gyerekeimmel, kávézni a feleségemmel és még sok minden mást is.